2018. jan 19.

Piskóta Zabpehelylisztből

írta: MysticMoney
Piskóta Zabpehelylisztből

Hozzávalók:

-200 gr zabpehelyliszt
-6-8 db tojás nagyságtól függően
-80 gr nyírfacukor
-1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
-kevés méz
-fahéj
-szegfűszeg

 

Elkészítése: Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. Végül tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.

Szólj hozzá

Édesség Receptek